Pizza taraneasca

vineri, 31 octombrie 2008

Ingrediente:

  • blat de pizza - jumatate de kg
  • telemea 300 gr.
  • branza de burduf 200 gr.
  • smantana 200 ml.
  • sapte oua
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura de marar verde
  • o legatura de patrunjel verde
  • sare si piper dupa preferinte

Modul de preparare:
Aluatul se prepara dupa reteta obisnuita pentru aluatul de pizza, dupa care se intinde o foaie peste tava stropita cu apa. Amestecati branza de burduf cu telemea, doua oua, smintana, sare, piper si verdeata maruntita. Turnati amestecul peste aluat in care trebuie sa faceti intai 4 adancituri (in care se pun 4 oua sparte). Cele 3 oua ramase se bat dupa care se folosesc pentru a unge marginea foii facute brau dintr-o bucata de aluat si se inroduce tava in cuptorul preincalzit unde se lasa sa se coaca la foc potrivit.

0 comentarii: